Özel Türmak Okulları’nda TÜBİTEP Programı Gerçekleştirildi

Özel Türmak Okulları  3 Mayıs Cuma günü TÜBİTEP(Türmak Bilim ve Teknoloji Projeleri) Programının açılışını gerçekleştirdi.

Özel Türmak Okulları Genel Müdürü İlhan YILMAZ konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:” Özel Türmak Okulları olarak TÜBİTEP(Türmak Bilim ve Teknoloji Projeleri) Programının açılışını gerçekleştirdik. Açılış okul müdürleri ve öğrenci velileriyle gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 1.sınıf öğrencilerimiz hazırlamış oldukları folklar gösterisini sergilediler. Gerçekleştirdiğimiz açılış konuşmasının ardından programımız başladı. Programın başlamasıyla açılışa katılan davetliler  öğrencilerimizin Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Coğrafya, Kimya, Tarih, Teknoloji ve Tasarım, Akıl ve Zeka Oyunları, Bilişim Teknolojileri derslerinden hazırladıkları projeleri gezerek hakkında bilgiler aldılar..

Özel Türmak Okulları proje destekli öğrenmeye önem verdiklerini ,tam öğrenmenin en önemli kısmını oluşturan yaparak, yaşayarak öğrenmeyi yaparak Bilim ve Teknoloji Projeleri  günlerini gerçekleştirmek istediklerini, Özel Türmak Okullarının eğitim felsefesinin ana omurgasını ‘Her öğrenci bizim için özeldir.’ anlayışının oluşturduğunu, sadece akademik çalışmayı değil, bunun yanında kültürel, bilimsel, sosyal, sportif alanlara öğrencilerin yetiştirmesine önem verdiklerini belirten YILMAZ; Türmak Ortaokulu ve Anadolu Lisesi olarak gerçekleştirdiğimiz programdaki amacımız; bilimsel çalışma yöntemlerini kullanarak, problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak, projenin içeriğini oluşturan fikirleri ve çözümleri yazılı ,sözlü anlatabilmelerine katkı sağlamaktır. En önemlisi de özgüven duygusu kazandırabilmektir. Katılımlarından dolayı öğrenci velilerimize Türmak Okulları olarak teşekkürlerimi sunarım. diyerek sözlerine son verdi.