12 Ekim 2021
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İLE TÜRMAK OKULLARI ARASINDA BURS TAAHHÜTNAMESİ İMZALANDI

Özel TÜRMAK Okulları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında “Sporcu Öğrenci Eğitim Bursu Protokolü” imzalandı. Özel Türmak Okullarında gerçekleştirilen programa Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Bilal Yavaş ve TÜRMAK Okulları Genel Müdürü İlhan Yılmaz katıldı.

Taahhütname ile ulusal ve uluslararası alanda Türkiye’yi temsil eden ve ödül alan başarılı sporcu öğrencilerin TÜRMAK Okullarında yüzde yüz burslu olarak eğitim görmeleri, eğitim ve öğretim süreçlerinin sporcu öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, sporcu öğrencilerin kişisel, sosyal ve sportif gelişmeleri için TÜRMAK Okullarının fiziki kapasite ve insan kaynağından yararlandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Burstan yararlanacak olan adayların kriterleri ise “Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında madalya alanlar ile Ulusal Spor Faaliyetlerinde madalya alanlar” şeklinde sıranlandı.

Protokol töreni karşılıklı güzel temenniler ile son buldu.

medical_care_image medical_care_image